Ο Βίος της Νέας Δημοκρατίας και της Αγροτιάς

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι της Αιωνιότητας ο άγρυπνος φρουρός, φύλακας και ακάματος στρατιώτης Σημαιοφόρος του Πυρσού της Νέας Δημοκρατίας!

Από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης βρεθήκαμε παρέα με την ΟΝΝΕΔ στις επάλξεις της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς παράταξης και ειδικότερα τις δύσκολες στιγμές της δεκαετίας του 1980 που είχε πρασινίσει όλη η Ελλάδα!
Δύσκολοι καιροί μεγάλοι αγώνες με συνέπεια και δημοκρατική συνείδηση με την συμπεριφορά της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς ιδεολογίας της ελεύθερης οικονομίας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και με την σκέψη του ελεύθερου λόγου και της Ελευθεροτυπίας δίχως λογοκρισία και παρωπίδες!
Ο Γιάννης από την θέση του Διευθυντή των τοπικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του προέδρου των Αγροτών και αγροτικών συνεταιρισμών της Χίου με την εντιμότητα τις αρχές και τις αξίες του ήθους και της ηθικής και της συμπεριφοράς του μέσα στο κοινωνικό σύνολο της Χίου και ως ένας παραδειγματικός οικογενειάρχης στάθηκε ακλόνητος, αλύγιστος και ασυμβίβαστος όλες τις δεκαετίες και κράτησε γερά και σταθερά παρ όλες τις αντίξοες συνθήκες και σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς  με την Καμπούσικη φλόγα  του περιβολάρη ως αφανής ήρωας ψηλά τον Πυρσό και την φλόγα της Γαλανόλευκης παράταξης!
Τον θυμάμαι σε εσωκομματικές εκλογές που πολλές φορές με έβαζε πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής γιατί δυστυχώς ειδικότερα τα χρόνια της πράσινης Ελλάδας απέφευγαν πολλά στελέχη να εκτεθούν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας για να μην χάσουν την δουλειά τους ή εάν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι να μην μετατεθούν σε άλλους χώρους και τόπους εργασίας!
Πάντοτε στεκόταν στο πλευρό του κάθε εκλεγμένου Βουλευτή ασχέτως αν προεκλογικά υποστήριζε άλλον υποψήφιο.
Με την νεολαία είχε μεγάλη συμπάθεια και κατανόηση και έδινε την πατρική του αγάπη σε όλα τα παιδιά που σήμερα πολλά απ’αυτά κυβερνούν τον τόπο μας!
Ακούραστος εργάτης υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και με συνέπεια τις ιδεολογικές αρχές του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας  Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή αλλά και όλων των επόμενων αρχηγών της παράταξης!
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ήταν το δεύτερο σπίτι του νυχθημερόν για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.
Ήταν ο καλοκάγαθος, ο μειλίχιος , ο εγκάρδιος που ενεργούσε με νηφαλιότητα και κρατούσε πάντα την ισορροπία σε φανατισμούς και δρούσε σαν τον καλύτερο πυροσβέστη σε προεκλογικές περιόδους που είχαν μεγάλες εντάσεις και πολιτικές αντιπαραθέσεις με ξυλοδαρμούς.
Στην πραγματικότητα ήταν ο Βίος όνομα και πράγμα των αρχών και του ήθους της Νέας Δημοκρατίας.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει στην γειτονιά του και ΑΙΩΝΙΑ η Μνήμη του στην αιωνιότητα που ταξιδεύει!
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του την Αντωνία την Ρούλα τον Δημήτρη και όλα τα άλλα μέλη της οικογένειας και εγγόνια!
Καλό ταξίδι παλιέ φίλε ! 
Χίος 21 Σεπτεμβρίου 2020 
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.